Vállalkozások szemben a válsággal

[Total:    Average: /5]

Vállalkozások szemben a válsággal

 

A VÁLSÁG: FEJLŐDÉSRE KÉNYSZERÍTŐ ERŐ

A piaci szereplők egyre erősebb elvárása a „kézzelfogható minőség”, az alkalmazottak és a stratégiailag fontos partnerek, szövetségesek korrekt kezelése. Válsághelyzetben a szélesedő emberierőforrás- választék felértékeli a biztos munkahelyet, a versenytársak létszámleépítése vagy adott esetben inkorrekt humánerőforrás-politikája pedig lehetőséget teremthet új lendületet adó kollégák felvételére. Akik mernek előre menekülni, azoknak új utakat, ismeretlen területeket kell feltérképezniük, bátor ötletekkel kell előállniuk. Ehhez segítséget nyújthatnak az alkalmazottak! Egy merészebb kapcsolatépítés új beszállítói pozíciót, erősödő alkupozíciót és tudásában gyarapodó személyzetet eredményezhet. A fejlődési kényszer felismerése új tudásbázist, technológiai fejlődést, a pályázási lehetőségek jobb kihasználását hozhatja magával. Akik viszont nem képesek felismerni a helyzet kínálta lehetőségeket, akiknek nincs rendezett arculatuk, nem élnek meglévő marketingeszközeikkel és a birtokukban lévő (vevő)információkkal, azok elvesztik versenyelőnyüket. Ha a névjegykártyán nincs elégséges, átlátható információ (a hátoldalt is lehet használni!), a szakmai hírlevelek nem személyre szabottak, a honlap nélkülözi az interaktivitást, rendezetlen a kirakat, a vevő- vagy szolgáltatói tér, akkor nem érinthető meg, nem érhető el a fogyasztó. Akkor sem, ha ezekre az eszközökre milliókat fordítanak. De kevés költséggel, tapasztalatokat felhasználva, tanácsadói segítséggel már az ambient reklámok világa is próbálgatható annak érdekében, hogy kiaknázható legyen a közvetlen környezet is.

Bizonytalan helyzetben ösztönösen megoldásokat keresünk. Ha egy vezető, túllépve az önáltatáson, kikéri és felhasználja munkavállalói véleményét, javaslatait, akkor a válság okozta problémák megoldásában nem marad egyedül. A minőség pedig sokáig megmarad, akkor is, amikor az árat már rég elfelejtették.

About Kelemen Gréta 411 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*