Potencia

Összhangban a nyárral: gyümölcsös parfümök

Ínyenc kezelések egy portugál Spa kínálatában

ÍNYENC KÉNYEZTETÉSEK

A masszőrök és a kozmetikusok igen nagyra értékelik azt az újító szellemet és azt a minőség iránti maximális elkötelezettséget, amely a professzionális kabinkezelések termékeinek fejlesztésére és előállítására szakosodott olasz Ichi márkát jellemzi. A szálloda spájában a „Gourmet Skin Care” koncepció termékeivel végzik a kezelések legnagyobb részét. A gourmand ápolásokhoz kifejlesztett, különleges termékek a természet energiáit és anyagait közvetítik a vendégek felé a jó közérzet és a tökéletes harmónia jegyében. A készítmények két legfőbb jellemzője a rendkívüli hatékonyság és az érzékek kényeztetése. A természetes (nem mesterségesen előállított) alapanyagok legnagyobb része a borászat és a gasztronómia köréből került át a kozmetika, a spa világába. A kezelésekhez a termékek növényi alkotórészeket és kivonatokat, algákat, szőlőt és bort, csokoládét, szarvasgombát és megannyi más ízletes fi nomságot kínálnak.

Csokoládés kezelések

A Vivenda Miranda Hotel csokoládékezeléseihez használt termékek ekvádori csokoládét, a Ceylon-szigetekről származó fahéjat, macedóniai borókabogyót, cayenne-borsot, szicíliai mandarint, kalábriai fehér narancs energetizáló illatanyagát, piemonti diót, madagaszkári szegfűszeget és a brazil fekete kávék egyik legfi nomabb, legkülönlegesebb változatát tartalmazzák. A csokoládé (legyen bár édes vagy keserű, fekete vagy fehér) rendkívül gazdag ásványi anyagokban (vasban, magnéziumban, foszforban, káliumban, nátriumban). Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, antioxidáns és szabad gyök ellenes polifenolokat, fl avonoidokat, valamint stimuláló, energetizáló és a súlyleadásban nagy segítséget jelentő teobromint és koffeint.
E hatóanyagok teszik igazán gazdaggá a spában végzett csokoládés masszázsokhoz használt olajak és krémek összetételét, az arcápoláshoz alkalmazott maszk textúráját pedig krémessé és selymesen lággyá. A kezelések közben az igazi ínyencek nemcsak a bőrükön keresztül, hanem egy-egy kis kocka elfogyasztható csokoládé formájában is megkóstolhatják a világ egyik legkiválóbb minőségű csokoládéjának, a Domori csokoládénak különleges ízvilágát.
A csokoládé nagyon jót tesz a közérzetnek. Energiával tölt fel, jókedvre derít, elbűvöli az érzékeket, kozmetikai hatóanyagként pedig kiváló hatással van a bőrre.
A Vivenda Miranda spájában a csokoládés masszázs egy levendulás-mézes-jojobaolajos peelinggel kezdődik. Ezt követi a fi nom csokoládéolajos masszázs, amely után a kozmetikus egy különleges – és minden egyes alkalommal óriási sikert arató – fehércsokoládés krémmel keni be az egész testet, a vendég legnagyobb gyönyörűségére…

Boros kezelések

A szőlő legkülönbözőbb részeinek felhasználásával kozmetikai hatóanyagokban rendkívül gazdag termékek egész sora állítható elő. A Vivenda Miranda Hotel spájában nagyon nagy sikerrel alkalmazzák az „Il Vino Massage” elnevezésű kezelést. Az ápolás – ahogyan a csokoládékezelés esetében – itt is egy levendulás- mézes-jojobaolajos peelinggel kezdődik, majd ezt követi a rozmaring macerátummal dúsított szőlőmagolajjal végzett masszázs. Az olaj bőrlágyító hatású, rendkívüli bőrtápláló hatással bír, hihetetlenül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban (F-vitamin), és a bőr öregedés elleni természetes védelmének egyik legjobb eszköze.
A salentói vörös szőlő levéből, valamint erdei szamócából nyert koncentrátum gazdag antociánokban, polifenolokban, ásványi sókban, vitaminokban, kitűnően használható pakolásokhoz, hidrommasszázshoz.
A levendulaméz és a híres toszkán Chianti bor alapanyagául szolgáló Sangiove szőlő mustjából készült bőrradír hidratáló, a sejtműködést stimuláló hatással bír, gyümölcssavai révén pedig a bőrhöz gyengéd, kitűnő hámlasztószer. A gőzölésekhez és a gőzfürdőkhöz szívesen alkalmazzák a spában a Szardínia szigetéről származó fehérbor, a Vermentino borseprőjének felhasználásával készült aromás desztillált vizet, a maszkokhoz a vörös szőlő levelének kivonatával készült arcpakolást, az anti-age kezelésekhez pedig a legnemesebb szőlőfajták kivonatát. A szőlő és a belőle készülő bor, valamint ezek valamennyi formája és származéka rendkívül gazdag hatóanyagforrások, amelyekkel kitűnő hatásfokú kozmetikai kezelések végezhetőek. A szőlő hatóanyagai ugyanis sokoldalúan ápolnak: stimulálják a sejtműködést, gátolják a bőröregedést, drénezik, táplálják a bőrt, hidratálnak, energizálnak, revitalizálnak, helyreállítják a bőr egyensúlyát, mindemellett pedig kitűnően alkalmazhatók méregtelenítésre, testsúlycsökkentésre is.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük