Fürdőparadicsom Dél-Brazíliában

[Total: 1    Average: 5/5]

Fürdőparadicsom Dél-Brazíliában

BRAZÍLIA MÁSIK ARCA

Ki ne ismerné Rio De Janeirót? A sokszínű Bahia, a híres és fényűző Copacabana ugyanúgy hozzá tartoznak a Brazíliáról kialakult képhez, mint az érem másik oldala: a mindenfajta közbiztonságot nélkülöző városok, a nyomornegyedek, a túlnépesedés… Brazília Uruguay-hoz, Argentínához közel eső, déli vidékei azonban valahogy mindmáig kicsit felfedezetlenek maradtak a turisták számára. Errefelé világosabb az emberek bőrszíne, de a szambának éppúgy hódolnak, mint Rióban, vagy bárhol másutt. Itt borászattal foglalkoznak és sörgyártással, a gyarmatosító olasz és német ősök hagyományai szerint. Az éghajlat télen kevésbé meleg, nyáron viszont a legforróbb trópusi.
Santa Catarina parti fürdőhelyei Brazília legszebb strandjai. Képzeljünk el egy, a tengerbe benyúló hegyekkel övezett tájat, szikrázóan fehér, homokos partot… Páratlan, festői kép!

Mégse ne higgyük, hogy errefelé az érintetlen természet látványa fogad! Santa Catarina fürdőhelyeit jól ismerik a brazilok, és különösen szeretik, nagy számban árasztják el a nyár beköszöntével az argentinok, akik nem büszkélkedhetnek ilyen csodás strandokkal. Camburiu, nagy felhőkarcolóival, kicsit Copacabana hangulatát idézi. A Bombinhas-félsziget Sait Tropez- ra emlékeztet, akárcsak a nyári időszakra jellemző, óriási forgalmi dugók. Florianapolis szigete az azonos nevet viselő fővárosával és nemzetközi repülőterével megint egészen más jelleget mutat: a part a kontinens felőli oldalon szinte olyan, mintha a Földközi-tengernél járnánk: buján tenyésző babérfák és kaktuszok mindenfelé. Az óceán felőli part viszont talán Bretagne-ra emlékeztet leginkább. Valóságos paradicsoma ez a surf szerelmeseinek. A kiváló természeti adottságok között meg kell említenünk még egyet: az ásványokban rendkívül gazdag vizű hőforrásokat. Nem véletlen, hogy a legmodernebb kivitelezésű és legnagyobb spák – amelyeknek kihasználtsága bár nőttön nő, még korántsem áll arányban a befektetések nagyságával – Brazíliának éppen erre a vidékére települtek.
A 400 000 lakost számláló Florianapolisban három éve nyitotta meg kapuit egy világszínvonalú esztétikai iskola, ahol a legkiválóbb szakemberek és a legmodernebb technikai berendezések állnak rendelkezésére a fi atal kozmetikusoknak, masszőröknek. Két éves képzés után jó eséllyel kapnak majd állást a part menti exkluzív spák valamelyikében, vagy talán saját szalont nyitnak. Szép jövő áll előttük…

Ajánl  Titan Premium értékelés (fórum), ár, hatása, összetétele, hol lehet vásárolni?
Kelemen Gréta
About Kelemen Gréta 268 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*