Hírek

Fürdőparadicsom Dél-Brazíliában

Fürdőparadicsom Dél-Brazíliában

BRAZÍLIA MÁSIK ARCA

Ki ne ismerné Rio De Janeirót? A sokszínű Bahia, a híres és fényűző Copacabana ugyanúgy hozzá tartoznak a Brazíliáról kialakult képhez, mint az érem másik oldala: a mindenfajta közbiztonságot nélkülöző városok, a nyomornegyedek, a túlnépesedés… Brazília Uruguay-hoz, Argentínához közel eső, déli vidékei azonban valahogy mindmáig kicsit felfedezetlenek maradtak a turisták számára. Errefelé világosabb az emberek bőrszíne, de a szambának éppúgy hódolnak, mint Rióban, vagy bárhol másutt. Itt borászattal foglalkoznak és sörgyártással, a gyarmatosító olasz és német ősök hagyományai szerint. Az éghajlat télen kevésbé meleg, nyáron viszont a legforróbb trópusi.
Santa Catarina parti fürdőhelyei Brazília legszebb strandjai. Képzeljünk el egy, a tengerbe benyúló hegyekkel övezett tájat, szikrázóan fehér, homokos partot… Páratlan, festői kép!

Mégse ne higgyük, hogy errefelé az érintetlen természet látványa fogad! Santa Catarina fürdőhelyeit jól ismerik a brazilok, és különösen szeretik, nagy számban árasztják el a nyár beköszöntével az argentinok, akik nem büszkélkedhetnek ilyen csodás strandokkal. Camburiu, nagy felhőkarcolóival, kicsit Copacabana hangulatát idézi. A Bombinhas-félsziget Sait Tropez- ra emlékeztet, akárcsak a nyári időszakra jellemző, óriási forgalmi dugók. Florianapolis szigete az azonos nevet viselő fővárosával és nemzetközi repülőterével megint egészen más jelleget mutat: a part a kontinens felőli oldalon szinte olyan, mintha a Földközi-tengernél járnánk: buján tenyésző babérfák és kaktuszok mindenfelé. Az óceán felőli part viszont talán Bretagne-ra emlékeztet leginkább. Valóságos paradicsoma ez a surf szerelmeseinek. A kiváló természeti adottságok között meg kell említenünk még egyet: az ásványokban rendkívül gazdag vizű hőforrásokat. Nem véletlen, hogy a legmodernebb kivitelezésű és legnagyobb spák – amelyeknek kihasználtsága bár nőttön nő, még korántsem áll arányban a befektetések nagyságával – Brazíliának éppen erre a vidékére települtek.
A 400 000 lakost számláló Florianapolisban három éve nyitotta meg kapuit egy világszínvonalú esztétikai iskola, ahol a legkiválóbb szakemberek és a legmodernebb technikai berendezések állnak rendelkezésére a fi atal kozmetikusoknak, masszőröknek. Két éves képzés után jó eséllyel kapnak majd állást a part menti exkluzív spák valamelyikében, vagy talán saját szalont nyitnak. Szép jövő áll előttük…

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük