Energizáló amazóniai expedíció a Thali(sens-szel

[Total:    Average: /5]

Energizáló amazóniai expedíció a Thali(sens-szel

A Bretagne Cosmétiques Marin öt úti célt magába foglaló koncepció bemutatásának ötödik – és egyben utolsó – állomása az energizáló amazóniai expedíció. Gondolataink a gazdag és vad növényzet felé fordulnak, a dzsungel gyümölcsei és virágai, a forró és párás levegő tele rejtéllyel… A kezelés élénkít, ideális a test energiával történő feltöltéséhez, „újraindításához” és a nyugalom érzéséhez.

1. lépés

Az amazóniai Thali(sens kezelésnél hangulati díszítő elemként felhasználhatunk trópusi növényeket, ágakat, fadarabokat stb. Segítségükkel megidézhetjük a trópusi dzsungel hangulatát. A kezelőágyat Thali(sens fürdőlepedővel és összehajtogatott kis törölközővel takarjuk le az előírás szerint. Erre is helyezhetünk dekorációs elemeket. A kezelőanyagok összetevői alapvetően a szervezet energizálását, feltöltését hivatottak szolgálni. A 90 percnyi kellemes élmény során a vendég bőre frissé, táplálttá válik a kiváló minőségű, magas koncentrációjú hatóanyagoknak köszönhetően. Ez a kezelés ideális férfi ak számára is.

2. lépés

Vendégünk megérkezése előtt hagyjunk kellő időt arra, hogy mindent előkészítsünk a kabinban ahhoz, hogy az együtt töltendő idő kellemesen és zökkenőmentesen teljen. Az amazóniai esőerdőt megidéző Thali(sens CD-t előre bekapcsoljuk, a vendéget érkezésekor már a kellemes melódia fogadja. A kezelőágy előkészítve – a mélymeleg takarót is bekapcsoltuk –, a kellékek (tálak, termékek, textilek) a kis asztalkán készen állnak. A kezelő személy Thali(sens egyenruhában vagy pólóban, diszkréten sminkelve, hosszú haj esetén összefogott hajjal várakozik. Természetesen ennél a desztinációnál is fokozhatjuk a hangulatot illatos gyertyával.

3. lépés

Az energizáló amazóniai expedíció esetében sem maradhat el a négy percig tartó lábfejfrissítés, amely a még intenzívebb ráhangolódást szolgálja. Itt még nem használunk terméket. A vendég háton fekszik a kezelőágyon, fürdőlepedővel letakarva. Két meleg, nedves kistörölközővel végezzük a mozdulatokat. A törölközők széleit hajtsuk be oly módon, hogy ne legyenek 15 centiméternél szélesebbek, majd göngyölítsük fel őket. Mindkét kezünkbe fogunk egy-egy törölközőt, és így kezdünk el dolgozni a lábujjaktól kiindulva. Csúsztatásokat és nyomkodásokat végzünk a lábfej különböző pontjain, meghatározott sorrendben és számban.

4. lépés

Az amazóniai üdvözlő masszázs szintén négy perces időtartamú. A többi desztinációval ellentétben itt terméket is használunk, az Onde boisée masszázsgélt, amivel a később sorra kerülő tulajdonképpeni amazóniai alakformálást is végezzük. Ez a varázslatos, növény illatú emulzió kizárólag az amazóniai őserdőben honos brazil dió olaját tartalmazza, mely A- és E-vitamin tartalmánál fogva hidratálja és puhítja a bőrt. Igen gazdag omega- 6 zsírsavban, javítja a bőr barrier- funkcióját. A brazil dió fi toszterolja serkenti a vérkeringést. További összetevői a stimuláló tulajdonságokkal rendelkező koffein, a nyomelemekben és C-vitaminban gazdag cápakaporkivonat, növényi omega-3-ban gazdag Spirulina alga olajos kivonata, szőlőmag olaj és Thali’source: hidratáló és nyugtató hatású hatóanyag komplex.

5. lépés

Ebben a szakaszban a vendég a hátán fekszik, kezünket átitatjuk Onde boisée-val, és a feje fölé tesszük, hogy érezhesse az illatot. Az üdvözlő masszázs célja a minél erőteljesebb ellazulás, amihez a masszázsgél különleges illata is hozzájárul. Az arcot kezeljük, felfelé haladunk a nyak két oldalán egészen az arc köríve alatti fi atalságpontokig. Eljutunk az állgödörig, majd lefelé haladunk az orr-ajak barázdán. Ezután az orcákat masszírozzuk, majd a szemek alatti részt és a szemöldököket. Az oroszlánráncot keresztirányban, a homlok közepét pedig két ujjal kezeljük. Végül eljutunk a hajtőig. Záró mozdulat a haj végigsimítása.

6. lépés

A következő lépés a 20 perc időtartamú radírozás, amit Rouge Corail tonizáló testpeelinggel végzünk. Ez egy tengeri kristályokat tartalmazó, gourmand illatú, gyümölcsös, vörös színű gél, mely végigsiklik a bőrön, miközben alaposan és hatékonyan exfoliál. Stimulálja az érzékeket, és tonizálja a testet, erőteljesen aktiválja a mikrocirkulációt. A Spirulina alga olajos kivonata restrukturálja a felhámot. A brazil dió olajban jelen lévő E-vitamin kiváló antioxidáns, mely megóvja az epidermiszt a szabad gyökök támadásai ellen, így gátolva a bőr öregedését, fi toszterol tartalma pedig serkenti a vérkeringést. Ostorcsapás hatását a peptidekben és vitaminokban gazdag ginzengkivonat, valamint a jódot és vasat tartalmazó Sargasso alga biztosítják.

7. lépés

A peelinget száraz bőrre visszük fel, és az egész testet végigradírozzuk nagy, széles mozdulatokkal a Thali(sens technikának megfelelően. A kezünket természetesen a radírozás megkezdése előtt felmelegítettük, hogy ne keltsünk kellemetlen érzést vendégünkben. Először az elülső részt exfoliáljuk alaposan, majd megkérjük a vendéget, hogy forduljon meg. A hátulsó részen ugyanúgy haladunk, végül nedves, meleg Thali(sens mosdókesztyűvel eltávolítjuk az anyagmaradékot. Az eredmény: energiával feltöltött epidermisz, gyengéden savas illatba burkolva.

8. lépés

Ezután jön a Profondeur des Terres energizáló, önfelmelegítő pakolás. Ez a lágy, fi nom illatú és kakaószínű paszta tartalmaz minden olyan alapvető elemet, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a test feltöltődjön, és visszanyerje minden energiáját. A termék kellemes meleg érzetet biztosít, amely a kakaó relaxációs tulajdonságaival ötvözve oldja az izomfeszültségeket és aktiválja a mikrokeringést, ezáltal optimalizálja az aktív hatóanyagok felszívódását. Ez a kezelés az egyensúlyhoz nélkülözhetetlen minden olyan ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyek a korall algában megtalálhatóak. A Guarana aktiválja a zsírbontást, vízhajtó hatású, és serkenti az anyagcserét. Az Acerola tonizál, és megújítja a bőrt.

9. lépés

A pakolást „frissen” készítjük el, négy adag port négy és fél adag hideg vízzel összekeverünk, hogy krémes pasztát kapjunk, majd a készítményt az egész testre felvisszük. Összezárjuk a vendégen a biodegradábilis fóliát és a mélymeleg takarót, majd tájékoztatjuk, hogy tizenöt percre magára hagyjuk. A hatóidő letelte után visszatérünk, és elkísérjük a zuhanyhoz, ahol fürdőlepedőt és eldobható papírtangát adunk át neki. A pakolás eltávolítása után elmondjuk a vendégnek, hogy egy energiával feltöltő, 50 perces, teljes testmasszázs következik a már megismert Onde boisée tonizáló masszázsgéllel.

10. lépés

A masszázs elején a vendég a hasán fekszik, a hát területén kezdjük a kezelést. A fenéktől indulunk, húzásokat végzünk a középső részen kívülről befelé. A lombárisoktól kiindulva haladunk a keresztcsonti és csípőízületekig, majd tovább a keresztcsont felé. Belülről kifelé a 12. hátcsigolyáig jutunk el, hüvelykujjal és nagyujjal, majd az ujjbegyekkel dolgozunk. Húzásokkal elérünk a 6. hátcsigolyáig, ahol karomszerűen fésülünk. A bordák és a lapockák felső részén (a 6. csigolyától az 1. csigolyáig) vonalhúzások és kézzel fésülések váltakoznak. A cervicalis területhez és a nyakszirt alaphoz elérve a vendég fejéhez helyezkedünk, és úgy dolgozunk.

About Kelemen Gréta
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."