Hírek

A masszázsszalon belső kialakítása

A masszázsszalon belső kialakítása

 

Az ideális masszázsszalonban minden nyugalmat és békességet áraszt. Amikor a vendég átlépi a küszöböt, a külvilágot maga mögött hagyja: odabent az érzékszerveit érő valamennyi hatás közérzetének javítását szolgálja. Finom színek, egzotikus olajok illata, feltekert, puha törölközők, halk zene vagy éppen tökéletes csend, sejtelmes fények és a masszőr érintései: mind-mind nyugalmat kell, hogy közvetítsenek. Talán minden szépészeti szolgáltatás közül a masszázs kívánja meg a hangulati elemek legfi nomabban kidolgozott összhangját ahhoz, hogy a gyógyító kéz ereje hidat képezhessen a test és lélek a között.

 

A TÖKÉLETES ÖSSZHANG ALAPKÖVETELMÉNY

Egy masszázsszalonban a minőségi szolgáltatás garanciája természetesen a megfelelően képzett és nagy gyakorlattal rendelkező masszőr. Az ő erős és érzékeny kezei, szakszerű mozdulatai teszik a kezelést kényeztető élvezetté és a harmónia megélésének forrásává. Az érintés művészete azonban akkor segíti a vendéget az életöröm teljes és zavartalan átéléséhez, ha a körbeölelő környezet nemcsak a kezelés alatt, hanem előtte és utána is tökéletes összhangot sugároz. A masszázsszalonnak minden részletében harmonikusan kidolgozottnak kell lennie: már a fogadótérben ugyanazt a hangulatot, élményt kell keltenie a vendégben, mint amelyben a kezelés során majd része lesz. A tökéletes összhang megteremtéséhez ezért elsőként a szalon környezetét kell megfelelően kiválasztani. Egy kihalt ipari negyedben vagy épp egy közlekedési csomópont mellett épült háznak valószínűleg még a legnyugalmasabb zuga sem alkalmas arra, hogy az ott végzett pihentető masszázs elérhesse célját. Egy nagy forgalmú fodrászszalon félreeső szobája sem szerencsés választás a test és a lélek egyensúlyának beállításához. Egy csendes udvarra néző belvárosi épületben vagy a város szélén, egy eldugott utcácskában álló magánházban sokkal inkább megtalálhatjuk azt a békés környezetet, amelyben a masszázs valóban helyreállíthatja a test, a lélek és a szellem harmóniáját.

MASSZÁZSFAJTÁK ÉS TÉRKIALAKÍTÁS

Az ázsiai masszázsformák tere

A belső tér megfelelő kialakításához mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy milyen masszázsfajtákat szeretnénk felvenni a szolgáltatásaink körébe, hiszen más berendezést és más dekorációt kívánnak a távolkeleti és egzotikus masszázsok, és megint mást a nyugati masszázsok és testkezelések. A fekve végzett masszázsok ideális tere egy olyan, téglalap alakú helyiség, amely lényegében a kezelőágy vonalát rajzolja körbe. A helyiség felszerelése, berendezése a legszerényebb beruházást a thai, a kínai (vagy AnMo) és a koreai masszázs, illetve a shiatsu esetében kívánja meg. Ezeknél a masszázsformáknál nincs szükség masszázsasztalra, hiszen a terapeuta vagy a masszőr a földön elhelyezett matracon, illetve futonon végzi a kezelést a könnyű kezelőruhába – kényelmes nadrágba és ingbe – öltözött vendégen. (A shiatsu esetében, a csak a felsőtestet megdolgozó masszázsokhoz egy kényelmes masszázsszék beszerzése is szükséges lehet.) A dekorációs és hangulati elemekre azonban semmiképpen nem szabad sajnálni a pénzt! Az ázsiai kultúrát a szalonbavarázsoló tárgyak, hangulati elemek nagyon fontos részei a szalonkialakításnak, és meghatározó tényezői a szolgáltatás színvonalának is. A ruhában végzett, ázsiai masszázsfajták gyakorlásához az egyes kezelők elválasztását nem szükséges építészetileg megoldani. A vendégek kezelésére szolgáló kis terek szeparálása történhet nyugodtan a tradicionális módon: minőségi keményfából készült vázra erősített, keleties hatású textíliákkal. Aljzatmegoldásként mindenképpen melegburkolatot válasszunk: ez illik stílusában a kezelésekhez, és a mezítláb közlekedő masszőrök csupasz lába is csak ezen lépkedhet jó érzéssel és nesztelenül. A természetes fényt nyugodtan ki lehet zárni a kezelőből. Egy rizslámpa tompa fénye segíti az ellazulást, és bőven elegendő a masszázshoz. Az utcai ruházat és a kezelőöltözék cseréje kényelmesen megtörténhet egy keleties hangulatú, autentikus környezetet idéző paraván mögött is. Szintén paravánokkal oldhatjuk meg a testrészmasszázsokra, például a talpmasszázsra szolgáló kezelőfotelek szeparálását.

Az ayurvedikus és a nyugati masszázsokhoz szükséges berendezés

A meztelen testen különböző masszázsolajak és egyéb termékek alkalmazásával végzett masszázsok már komolyabb térkialakítást igényelnek. A kezelőhelyiséghez feltétlenül tartoznia kell mosdónak, zuhanyzófülkének és jól elkülönített öltözőnek. Az autentikus ayurvedikus masszázsokhoz ajánlatos beszerezni egy dronit, ezt a jellegzetes, fából készült kezelőasztalt, amely a masszázshoz felhasznált és a testről lecsorgó olajat speciális kialakításának köszönhetően gyorsan összegyűjti, újramelegíti. A szépészeti célú, modern feszesítő, lifting hatású és fogyasztó testkezelési módszerek alkalmazásához is szükség van gondosan megválasztott, állítható, többfunkciós kezelőágyra. A balneoterápiás, illetve thalasso-kezelésekhez pedig a vizesblokkok nagy beruházást jelentő, korszerű, minden higiéniai szempontot is figyelembe vevő kialakítása sem maradhat el! A masszázsasztalt a kezelőfülkében vagy kabinban mindig úgy kell elhelyezni, hogy minden oldalról kényelmesen körbejárható legyen. Az ablak hiánya nem akadálya a tökéletes masszázs végrehajtásának, de a klimatizáció, a jó szellőzés, a ruhátlan testnek is kellemes, optimális hőmérséklet beállítása és megtartása elengedhetetlen feltétel. A szalonban elhelyezett nagyobb szobanövények a természettel megteremtett kapcsolat mellett a helyiség klímájára is jó hatással vannak. Egy masszázsszalonban fontos a megfelelő hangszigetelés és a zajszűrés megoldása is: a szellőző, a ventillátor vagy a hűtőszekrény kiválasztásakor tartsuk ezt szem előtt! Az ellazuláshoz, relaxációhoz, a belső, öngyógyító energiák mozgósításához legfeljebb halk zenére lehet szükség, de zajra biztosan nem!

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük