A luxuskozmetika és a virágok

[Total:    Average: /5]

A luxuskozmetika és a virágok

 

A kozmetika világában is megvan a maguk helye a luxust és különleges élvezetet kínáló termékeknek. Csomagolásuk a legmesszebbmenő igényeket is kielégítően választékos és ízléses, textúrájuk csak a selyem vagy a bársony tapintásához hasonlítható, illatuk a parfümökével vetekszik. E nem mindennapi szépségelixírek növényi eredetű alapanyagai között ott találhatók a világ minden tájáról származó legnemesebb virágok, ritka tulajdonságú fák és egzotikus növények értékes nedvei, amelyekből a gyártók kivételesen fi nom és egyedi, királynőkhöz méltó luxuskozmetikumokat állítanak elő. Az extra minőségű kozmetikai és élelmiszeripari alapanyagok forgalmazásával foglalkozó Alban Muller cég jóvoltából az alábbi cikkben a világ legértékesebb virágaiból gyűjtünk össze egy csokorra valót a nyár jegyében. Kis virágkiállításunkon olyan növényfajokat mutatunk be Olvasóinknak, amelyek a világ legdrágább, luxuskényeztetést kínáló kozmetikumainak alapanyagai közé tartoznak. Pompásak és gyönyörködtető látványt nyújtanak, nem mellesleg pedig rendkívül értékes kozmetikai tulajdonságokkal bírnak…

Az orchidea

A karcsú és törékeny megjelenésű, különlegesen csipkézett és változatos sziromvariációival elbűvölő orchidea a virágok királynője. Megjelenésénél és értékes tulajdonságainál fogva magától értetődő módon tartozik hozzá a luxus világához. Latin nevének a fajra utaló része (Phalaenopsis) az „éjszakai lepke” jelentésű, görög phalaina szóból származik. Nem véletlenül, hiszen a gyönyörű színekben pompázó virágok formája és mintázata sokszor valóban hasonlít különféle lepkefajok változatos mintázatú szárnyaira. Kiváló kozmetikai tulajdonságainál fogva Ázsiában az orchidea hagyományosan bőrtápláló, bőrpuhító krémek és balzsamok keresett alapanyaga volt. Bőrlágyító és hidratáló hatása mellett a virágban nagy mennyiségben jelen lévő polifenol-származékoknak köszönhetően az orchidea kitűnő antioxidáns is, ezért a prémium kategóriás anti- aging termékek egyik ritka alapanyagaként is ismert világszerte.

A fehér liliom

A szerelem, a tisztaság és az ártatlanság szimbólumának tartott fehér liliom nemes méltósággal viseli hatalmas szirmait, melyeknek fenséges megjelenését köszönheti. A 18. században a versailles-i udvarban kitüntetett szerephez jutott a fehér liliom: Marie Antoinette királyné (XVI. Lajos király pompakedvelő felesége) olyannyira szerette illatát, hogy minden létező formában ezt használta. Fehér liliommal illatosította magát, liliomot használt arcszíne fehérségének megőrzésére, és a fehér szirmok felhasználásával kifejezetten számára készült szépségtejet használt bőre ápolására is. A hidratáló, bőrpuhító és regeneráló tulajdonságairól is jól ismert fehér liliom máig a kozmetikai készítmények egyik legértékesebb alapanyaga.

About Kelemen Gréta 411 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*