Hírek

A hidratáló készítmények használatáról

A hidratáló készítmények használatáról

 

Hasznos tanácsok sikeres hidratáláshoz

Megfelelő víztartalommal rendelkező, szép bőrt mindennapos hidratálással lehet elérni. Elviekben az ideális körülmények között élő bőrnek nem lenne szüksége hidratálásra, a realitás azonban távol áll az ideális környezeti állapottól, ezért bizonyos magatartásbeli és ápolási szokások kialakítása elengedhetetlen.

Helyes magatartás a bőr védelmében

Mondjuk el ügyfeleinknek, hogy a bőr védelme érdekében igyekezzenek minél inkább távol tartani magukat a mindennapokban a napsugárzás, a dohányfüst, a szél, a stressz hatásaitól. Ezek mindegyike aktívan közrejátszik a dehidratáltság kialakulásában. Emlékeztessük vendégeinket a mindennapos hidratálás fontosságára is! A bőr hidratálására minden életkorban (csecsemőkor, felnőttkor, időskor) szükség van, és bőrtípustól, évszaktól függetlenül mindig és mindenkinek ajánlott!

Mindennapi ápolás

A kielégítő hidratáláshoz néhány jó szokás kialakítása és megfelelő hidratáló termékek szükségesek.

Tisztálkodás során

Hívjuk fel vendégünk fi gyelmét arra, hogy a hidratált bőr megőrzése érdekében
• kerülni kell bizonyos termékek (például a lúgos kémhatású szappanok) használatát. Helyettük a bőr tisztántartására semleges kémhatású és ápoló hatóanyagokat tartalmazó termékeket kell választani (például hidratáló krém tartalmú szappant, erőteljes hidratáló hatású krémtusfürdőt);
• kerülni kell a bőr hosszan tartó érintkezését a vízzel, fürdés helyett például érdemes inkább zuhanyozni;
• kerülni kell a bőr túl meleg, illetve a túl hideg vízzel való érintkezését;
• a törölközővel nem szabad dörzsölni a bőrt, csak nyomkodó mozdulatokkal felitatni felszínéről a vizet.

Tisztálkodás után – Fontos

• a teljes bőrfelület alapos hidratálása (arc, test, kéz, láb);
• a napi legalább egyszeri bőrhidratálás, lehetőleg közvetlenül zuhanyozás után, megfelelő bőrtápláló, hidratáló termékkel, amely gondoskodik a bőr rugalmasságának, simaságának megőrzéséről;
• naponta többször is bekenni a kezet bőrvédő, bőrtápláló hatóanyagokat tartalmazó krémmel;
• gondos tisztítást követően minden reggel és este is hidratálni az arcbőrt.
Hívjuk fel vendégünk fi gyelmét arra is, hogy mindig saját bőrtípusának megfelelő termékeket használjon, vagy esetleg olyat, amely minden bőrtípusra ajánlott.

A hidratálás létfontosságú szerepe

A víz minden élet forrása. A bőr hidratálásának fontossága a legősibb időktől ismert, és biztosra vehető, hogy mindig is a bőrápolás legalapvetőbb formája marad. Orvosi szempontból a bőr hidratálása a 70%-nyi vizet tartalmazó emberi test általános hidratálásának részét képezi. A test minden részének, így a bőrnek is folyamatos vízellátásra van szüksége, és ugyanígy folyamatosan veszít is vizet. A szenteltvízzel való meghintés, a rituális tisztálkodás és fürdés, a vízzel keresztelés szakrális hagyományai valahol mind-mind a víz és az élet elválaszthatatlanságában, az emberi test elemi vízszükségletében gyökereznek. A modern kozmetológiai fejlesztéseknek köszönhetően ma kitűnő állagú készítményekkel hidratálhatjuk a bőrt, és a bőr hidratálásán keresztül közvetve az egész szervezetet. Hidratálás hiányában a bőr folyamatos vízvesztése miatt már korai életkorban megjelennek a ráncok, petyhüdtté válik a test és az arc bőre. A jól hidratált bőr ezzel szemben a szépség és a fi atalság külső jeleként önbizalmat, lendületet és kedvet ad az emberi kapcsolatok kialakításához, az érzelmek szabad kifejezéséhez és a cselekvéshez.

 

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük