Hírek

A férfi bőr jellegzetességei

A férfi bőr jellegzetességei

 

A férfi bőr ápolása

A férfi bőr speciális problémákkal küzd, ezért ápolására is szükségleteinek megfelelő készítményeket kell választani.

Az arc tisztántartása

Az arc mindennapos tisztítására ajánlatos szappanmentes készítményeket használni, amelyek kíméletesek a bőrhöz, és nem fosztják meg teljesen a védelmet jelentő lipidektől. Borotválkozás előtt minden esetben meg kell tisztítani a bőrt, felületéről el kell távolítani minden szennyeződést, a szőrt pedig nedvesítéssel kell előkészíteni a borotválásra.

A borotválkozás

A férfi bőr számára a borotválkozás durva agressziót jelent, amely irritációt okoz, a bőr kiszáradását vonhatja maga után. A borotválkozás kellemetlen hatásainak csökkentése érdekében a különböző borotválkozó termékek (borotvahabok, krémek, gélek) fejlesztése során a gyártók arra törekszenek, hogy a készítmények minél tökéletesebben akadályozzák meg a hám és a borotvapenge közvetlen érintkezését, és ezáltal minél hatékonyabb védelmet nyújtsanak a bőrnek. A borotválkozó termékek körülveszik, bevonják a szőrszálat anyagukkal, és megkön?- nyítik a bőrön a borotva siklását. Fontos a szerepük azért is, mert védik a bőr hidrolipid filmjét, és csökkentik a borotvapenge okozta kellemetlen bőrérzetek intenzitását.

Az arcápoló készítmények

Arcápoló készítményekre minden rendszeresen borotválkozó férfinak szüksége van. Ezek a borotválkozás utáni termékek csökkentik a borotválkozás okozta kellemetlen, feszülő, égő érzést, és az irritációkat. Helyreállítják a megsérült hidrolipid filmet és gondoskodnak a bőr kiszáradásának megakadályozásáról, hidratálják a hámot. Védelmet nyújtanak a bőrnek a külső, környezeti hatásokkal szemben, frissességet és kellemes bőrkomfortot biztosítanak a nagy igénybevételt jelentő borotválkozás után.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük